logo Elvira

Winter wandelreis Azoren

 

 

U ontdekt tijdens deze wandelreis op de Azoren azuurblauwe meren, vulkanische bronnen, prachtige bloemen op deze Portugese archipel. We wandelen maximaal 4 uur per dag, zodat er genoeg tijd is om te genieten van de thermale baden, de plaatselijke kookkunsten, en de cultuur. Met een beetje geluk ziet u tijdens een boottocht walvissen uit het water springen. We overnachten nabij het centrum van Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren.

Deze reis biedt plaats aan een groep van maximaal zeven wandelaars, ben jij er één van?

Inbegrepen zijn:

 

N

Alle privé-transfers naar begin en eindpunten van alle wandelingen en luchthaven

 

N

Verblijf in 2 persoonskamer en suite met ontbijt (single mits toeslag)

 

N

Walvis spotten

 

N

Bezoek aan de  beroemde thermale baden

Veelgestelde vragen:

Hoe bereik ik de Azoren?

Deze trip wordt volledig begeleid door mezelf, ik adviseer over de vluchten om zoveel mogelijk samen te reizen. Richtprijs rond de 260 euro met handbagage met  TAP Portugal of eventueel lager met een lowcost airline (let op de extra kosten voor bagage per traject). Ponta Delgada ligt op ongeveer 2 u vliegen van Porto/Lissabon. 

Hoe is de accommodatie?

We logeren in een 4* hotel dat beschikt over een buiten en verwarmde binnenzwembad. Er is een heerlijk ontbijtbuffet en alle kamers hebben een balkon. Het hotel ligt op wandelafstand van het fort, de haven en het gezellige, historische centrum.

Wanneer gaat de tocht door?

Deze unieke wandelvakantie gaat door vanaf 5 november (vertrek) en terugkomst op 11 november 2024.

 

Welke kleding trek ik het beste aan?

Door de warme wateren van de golfstroom worden de Azoren gekarakteriseerd door een mild subtropisch klimaat, waardoor de temperatuur in de winter niet onder de 15 graden komt. Trek warme kleding in laagjes aan (zodat u wanneer het te warm is iets uit kunt doen). Stevige en makkelijke wandelschoenen zijn echt noodzakelijk. Zorg ook voor regenkledij. https://go-camino.be/wandelen-in-de-regen/wandelen-in-de-regen/

Hoeveel kost deze wandelreis?

Deze unieke wandeltocht kost 1065 euro. Let op: reisverzekering is voor eigen rekening. 

 

Wat is er exclusief?

Deze wandelvakantie zijn exclusief de vluchten, lunch en avondeten, reken op nog zo’n 25 euro per dag.  Annulerings en reisongevallenverzekering zijn voor eigen rekening. Klik hier voor meer info     

Programma:

 

Dag 1: Vlucht Brussel naar Ponta Delgada, Sao Miguel (via Porto of Via Lissabon)

Deze tocht wordt begeleid vanuit Brussel, we spreken af aan de incheckbalie. Na aankomst in de avond worden we naar ons 4* hotel  gebracht waar we de hele week zullen verblijven. We diner ’s avonds in het centrum op wandelafstand van ons hotel.

Dag 2: Sete Cidades – 8 km

Vandaag wandelt u in de omgeving van het beroemde kratermeer Caldeira Sete Cidades, de meest fotogenieke plek van het eiland. De brede krater met op de bodem het groene en het blauwe meer. U kunt er ook mooie exotische flora zien zoals de gele gemberlelie, de Japanse ceder en hortensia’s. U wandelt tot aan het dorp beneden in de krater, waar we zullen lunchen. U heeft beneden in de krater vrije tijd om rond te kijken aan het meer en een kerkje te bezoeken of om een lekker stukje ananascake en lokale thee te proeven. Op de terugweg stoppen we aan een mooie plek om panorama foto’s te nemen van de meren.

Dag 3: Furnas en omgeving – 10 km

Vandaag verkent u het oosten van het eiland: een bezoek aan de stad Furnas, gekend voor zijn geisers en warmwaterbronnen. Doorheen de stad zijn er verschillende geisers en borrelende bronnen dit met zwavelhoudend water te zien. We wandelen rondom het meer van Furnas, na de lunch bezoeken we de botanische tuinen van Terra Nostra met zijn thermale baden. Heet water helpt de vermoeide spieren te kalmeren. Hier kunt u ook de unieke Azoreaanse keuken proeven, ondermeer met een typische stoofschotel ‘Cozido de Caldeiras’.

Dag 4: Lagoa de Fogo – 13 km

Vandaag wandelen we naar een van de mooiste kratermeren van de Azoren, gelegen in het centrum van het eiland. We wandelen langs een  oude fabriek en een levada.  Bij aankomst aan het meer, waar we zullen lunchen, genieten we van dit fenomenaal uitzicht van dit op bijna 600 m hoogte gelegen kratermeer.

Dag 5: Ribeira Grande en Gorreana theeplantage

In de voormiddag kunt u vandaag  walvissen en dolfijnen spotten, na een uitgebreide briefing van een marinebioloog, begeven we ons met de boot op de Atlantische oceaan. Deze boottocht duurt zo’n 3 uur. Rond de middag gaan we naar de stad ‘Ribeira Grande’ die op 18 km van Ponta Delgada ligt. Hier kunt u een mooie 18 e eeuwse brug zien of  de mooie tuinen bezoeken. Deze stad ligt aan het strand dus u kunt ook opteren om een strandwandeling te maken of het Azoren emigratiemuseum te bezoeken. Er is ook een bezoek aan de Gorreana theeplantage voorzien, de enige theeplantage in Europa. We kunnen hier ook een wandeling van 1.5 u maken  tussen de theeplantages in deze prachtige omgeving.

Dag 6: Vrije dag Ponta Delgada

Vandaag heb je de mogelijkheid om er zelf op uit te trekken. Bezoek de overdekte markt van Ponta Delgada, strijk neer op een terras, of ga de omgeving verkennen, Je kunt een ananasplantage bezoeken in een dorpje in de buurt van Ponta Delgada. Deze plantage is meer dan 100 jaar oud! We verkennen Ponta Delgada, de ‘Groene parel van de Azoren’ met ondermeer het Fort, de botanische tuinen, de haven, de mooie kerk ‘Igreja Matriz de São Sebastião’ en het historische centrum kunnen worden bezocht. U kunt in de namiddag een terrasje doen of slenteren over de boulevard van Ponta Delgada.

Dag 7: Vlucht Ponta Delgada naar Brussel

Dit is het einde van de wandelvakantie en vandaag nemen we afscheid van dit prachtige eiland.

Naargelang de weersverwachting, kan er geschoven worden in dit schema.

 

 

Azoren

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.