Deze nieuwe Camino volgt de overtocht van Santiago eeuwen geleden. De Xacobea Nautical Crossing is een officiële erkende route om uw Compostela-certificaat te behalen door te zeilen.
De officiële vereiste is om de oversteek te maken door minimaal 90 zeemijlen te varen, waarbij u stopt in alle officiële havens. Dit is ook om uw pelgrimspaspoort te laten stempelen om zodoende uw Compostela te behalen. Het laatste deel van de Camino is te voet: u wandelt de laatste 7 km van de Portugese weg van de stad Milladoiro naar Santiago de Compostela.
De Maritime Camino zorgt voor een op zichzelf staande reis voor diegenen die op zoek zijn naar een korte Camino-ervaring of op zoek zijn naar een rustigere route. De route doorkruist het authentieke landschap van de Galicische kust, gaat door de prachtige Rias (rivermonding), nationale parken om maar te zwijgen van de prachtige Atlantische zonsondergangen en vooral om te genieten van heerlijke lokale gerechten in combinatie met de heerlijke albariño wijn.

j

Reisdata

  • op aanvraag

Aankomst:
We verwelkomen jullie in de Real Club Náutico van Vigo. Onze kapitein zal alle details over de boot en de reis uitleggen en we zullen naar onze hutten worden gebracht waar we onze bagage kunnen achterlaten. U heeft dan de kans om de het oude gedeelte van de havenstad Vigo te bezoeken en ’s avonds heerlijke tapas te eten met fantastische regionale wijnen. De marina ligt dichtbij het centrum. We zullen ook de eerste stempel in ons pelgrimspaspoort ontvangen. We overnachten op de boot in de Real Club Náutico de Vigo.

DAG 1: Vigo-Baiona 20-25 nm
We zullen aan boord ontbijten voordat we naar het historische stadje Baiona varen: de officiële start van onze Camino.  Onderweg stoppen we in het vissersplaatsje Cangas, we gaan hier een stempel halen voor ons pelgrimspaspoort. We hebben hier  vrije tijd om rond te kijken. Vervolgens varen we richting de indrukwekkende Cies-archipel met zijn verbazingwekkende Atlantische eilanden. Dit maakt deel uit van het  Maritime-Terrestrial National Park van Galicië. Er zijn geen auto’s, geen hotels en het bezoekersaantal is strikt beperkt. We zullen genieten van een picknick en bezoeken aan wat door de oude Romeinen ‘de eilanden van de Goden’ werd genoemd, omringd door turquoise zeewater en witte zandstranden. In de middag na zonsondergang, vertrekken we naar Baiona waar we de kans hebben om het middeleeuwse fort te bezoeken, nu omgebouwd tot een Parador. We brengen de nacht door aan boord van de zeilboot in de haven van Baiona.

DAG 2 : Baiona-Portonovo 26-30 nm
We vertrekken vanuit Baiona naar de Ons eilanden ( Maritime-Terrestrial National Park van Galicië). Een klein stukje paradijs dat recht tegenover de magische monding van Pontevedra ligt. Hier zullen we genieten van de beste octopus in de regio! – ’s Middags stoppen we bij het mondaine Sanxenxo  om ons pelgrimspaspoort te laten afstempelen en rond te wandelen in een van de beroemdste, mondaine zomerhavens in Spanje met zijn prachtige stranden en mooie winkels. Bij zonsondergang zullen we genieten van een vredige zeiltocht naar het vissersdorp Portonovo waar we de nacht zullen doorbrengen.

DAG 3 : Portonovo – Cabo de Cruz (Boiro) 30-35 nm
We verlaten Portonovo  en varen naar San Vicente do Mar (O Grove) om een ​​korte stop te maken om wederom ons pelgrimspaspoort af te laten stempelen en u heeft de kans om een ontspannende wandeling te maken door dit gezellige dorp. We blijven varen langs de monding van de hoofdstad van Albariño, wijn, zeevruchten en de grootste van de Rías van Galicië: Arousa rivier. Een ongelooflijke monding waar we de eiland Rúa, de Xidoiro Areoso en de Illa de Arousa bekijken terwijl we genieten van een picknicklunch aan boord. ’s Middags stoppen we in de haven van Vilanova de Arousa om ons pelgrimspaspoort te  laten afstempelen. Bij zonsondergang varen we naar de haven van Cabo de Cruz (Boiro) die het einde markeert van de zeilgedeelte van onze reis.
We brengen de nacht door aan boord van de zeilboot afgemeerd in de haven van Cabo de Cruz.

DAG 4 : afvaart van de rivier Ulla en 7 km wandelen van O ‘Milladoiro – Santiago 12 nm
We zullen aan boord ontbijten voordat we uitstappen om een ​​motorboot te nemen om de Ulla rivier ‘La Traslatio’ af te varen. Een route van 1.5 u waarbij we de 17 cruceiros van de ‘Vía Crucis’ kunnen bewonderen net zoals de apostel Jacobus. Daarna bereiken we Pontecesures, 3 km van de beroemde stad Padrón. Op dit punt kunnen pelgrims ervoor kiezen om de laatste 25 km van de Camino van Santiago te wandelen vanuit Pontecesures of met transport naar Milladoiro (St. María-kapel) af te reizen en de laatste 7 verplichte kilometers naar Santiago van Compostela te wandelen.

Voldaan sluiten we de avond af met een laatste gemeenschappelijke maaltijd waarbij u uw Compostela zult ontvangen. U overnacht in een prachtig verbouwd klooster tegenover de kathedraal van Santiago de Compostela.

DAG 5 : Santiago de Compostela
De vijfde dag kunt u de ’tijd’ nemen in Santiago. De Camino wordt officieel afgesloten door het beeld van de apostel Santigo aan te raken of te omhelzen in de kathedraal. Ook is er het ritueel van de Botafumeiro, het door de kerk zwaaien van het reuzegrote wierookvat.

Ook kunt u het pelgrim museum bezoeken of de ‘Pórtico da Gloria’ bezoeken in de kathedraal van Santiago de Compostela maken (niet inbegrepen bij de prijs). Een wandeling door de smalle straten van Santiago de Compostela is ook zeer de moeite waard. Een heerlijk stukje Santiago taart eten of de heerlijke Galiciaanse keuken is natuurlijk ook niet te versmaden.

¡Buen Camino!

Wat is inbegrepen?

N

vervoer van 1 stuk bagage 

N

pelgrims kit (pelgrimspaspoort, St. Jacobsschelp, paklijst)

N

ontbijt, lunch, snacks en water aan boord

N

accommodatie aan boord tijdens de reis op basis van 2 personen en een hotelovernachting in Santiago

N
boottocht met motorboot langs de rivier de Ulla
N

bij aankomst een Compostela

N

transfers, ligplaatsen in havens, bezoek-vergunningen in Cíes en Ons

Minimum aantal deelnemers: 4 deelnemers.

Go Camino is een erkende reisprofessional aangesloten bij het VVR zodat u met u met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

Aantal overnachtingen: 5 nachten (1 overnachting in Santiago) Introductieprijs:1290 EUR

Deze tocht is ook beschikbaar als teambuilding event, mail voor meer informatie op: elvira@go-camino.com

Fitness niveau:  Go Camino organiseert ook wandeloefentochten (Via Brabantica en Via Scaldea).

Exclusief in deze reis: Vluchten, aarzel niet om alle reis-gerelateerde informatie bij mij op te vragen. Ik help u graag hierbij. Reisverzekering is voor eigen rekening, neem contact op met mij.

 Avondeten (u heeft de keuze uit lokale visrestaurants).

Hoe het beste te reizen naar Vigo in Spanje:  Vigo is makkelijk te bereiken vanuit Porto airport met de autna bus.

“To arrive in Santiago like a young person, begin the Camino like an old man.”

Meer informatie?

Waarom niet kennismaken op een van onze dagtochten?  https://go-camino.be/agenda/  Bekijk onze Start to Camino! reeks  https://www.via-elvira.com/start-to-camino/

 

Kennismaking met Go Camino

14 juli 2024: Via Yprensis van Diksmuide naar Ieper (25 km)

7 september 2024: Pelgrim terugkom-namiddag-IEDEREEN welkom,

cafetaria van Natuurpunt: Driepikkelstraat 34, 9030 Gent-14h30-18h00 

inclusief wandeling in de Bourgoyen

Tot staps?

Elvira

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.