Wat de Camino Finisterre (Fisterra in het Galicisch) zo anders maakt dan de andere is dat deze vertrekt vanuit Santiago de Compostela. De andere Camino’s komen daar aan.

Dit pelgrimspad daarentegen leidt de pelgrims vanuit Santiago westwaarts naar de prachtige Atlantische kust van Galicië. Al stappend kom je regelmatig een paal tegen met het aantal kilometers dat nog voor je ligt. Na 89 kilometer wandel je in Finisterre tot kilometerpaal 0.

Op weg naar het “einde van de wereld” wandel je door verschillende dorpjes en prachtige natuur. De naam Finisterre is afgeleid van het Latijnse “Finis Terrae”, het einde van de wereld, oftewel daar waar de wereld ophoudt. Volgens de overlevering kreeg de kaap deze naam toebedeeld door de Romeinen. Die dachten dat de westelijke wereld tot aan het einde van dit schiereiland reikte en niet verder.

Tijdens de GO CAMINO-wandelingen kun jij de regie loslaten. De wandelingen, overnachting en bagagevervoer zijn steeds voor jou geregeld.

De Camino Finisterre is ook als self-guided/individueel te boeken op het tijdstip dat jij wenst te vertrekken. Deze formule biedt je alvast nog meer ruimte om alleen onderweg te zijn, op jouw ritme, met jouw zelfgekozen vertrek-en einddatum!

 

j

Reisdata

2025

  • 17/05-24/05/25
  • Past deze datum niet? Vraag een offerte voor een individuele tocht met flexibele afreisdatum
Dag 1: Santiago de Compostela

In Santiago de Compostela verkennen we de oude binnenstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat met zijn kathedraal. Ook vergeten we niet het plein waar de pelgrims aankomen te bezoeken : Praza do Obradoiro. Een bezoek aan de Pórtico de la Gloria of het pelgrimsmuseum is  zeker de moeite waard.  We diner ’s avonds met z’n allen in een typisch restaurant op één van de gezelligste pleintjes in  het oude stadscentrum.

Dag 2: Santiago de Compostela– Negreira (21,2 km) ↗300m↘180m

Onze bestemming voor vandaag is het middeleeuwse stadje Negreira. Onderweg genieten we van de eucalyptusbomen en de pittoreske slaapdorpjes. We wandelen over een prachtige romaanse brug alvorens Negreira te bereiken.  ’s Avonds  genieten we van de uitmuntende Galicische keuken.

Dag 3: Negreira– Mazaricos (21 km) ↗240m↘170m

Vandaag wandelen we eerst langs een bosrijk gebied met af en toe een slaapdorpjes, boerderijen en met prachtige vergezichten. We overnachten in een gezellig familiehotel in het dorpje Mazaricos.

Dag 4: Mazaricos – Olveiroa (13,7 km) ↗150m↘150m

We wandelen steeds verder naar het westen. Onderweg kunnen we de Pazos (grote Galicische boerderijen), cruceiros (pelgrimskruizen) en ontelbare hórreos, de typische Galicische graanschuren gebouwd op pilaren, bewonderen. We picknicken aan de Xallas rivier aan de brug van Olveiroa. In de namiddag bezoeken we de kapel en bron van Santa Lucía de Olveiroa met zijn geneeskrachtige werking.

 

Dag 5: Olveiroa – Cee (18.1 km) ↗150m↘490m

De voorlaatste dag van onze Camino met mooie uitzichten over de vallei van de Xalas. Nadat we het slaapdorpje Hospital gepasseerd zijn volgt de Camino Finnisterre de Rio logosa naar het kapelletje van Nosa Senora das Nieves. We dalen af naar het Cruceiro do Armanda, vanaf nu kunnen we genieten van de prachtige vergezichten over de Costa del Muerte. Het kustplaatsje Cee is onze overnachtingsplaats.

Dag 6: Cee-Finisterre (15 km)↗450m↘310m

Vandaag komen we aan in het kleine vissershaven van Fisterra op Kaap Finisterre met uitzicht op de Atlantische oceaan. Aan de kaap verbrandden de pelgrims hun kleren waar ze al zoveel dagen in hadden gelopen dit als afsluiting en zuivering van hun pelgrimstocht. Velen gingen ook zwemmen in de zee, wat we aanbevelen als een veel milieuvriendelijkere activiteit! We dineren in een van de heerlijke vistaverna’s.

Dag 7: Finisterre-Santiago (transfer inbegrepen)

Mocht je nog tijd over hebben, dan kan je ook het laatste stuk langs de kust richting Muxia wandelen (zit niet bij het pakket inbegrepen, vraag mij voor een offerte). Hier moet je een extra dag en nacht voor uittrekken. We overnachten in Santiago. We hebben een extra kans om het ritueel van de Botafumeiro, het door de kerk zwaaien van het reuzegrote wierookvat te zien. Voldaan sluiten we de avond af met een laatste gemeenschappelijke maaltijd.  

¡Buen Camino!

Wat is inbegrepen?

N

vervoer van 1 stuk bagage tijdens de wandeling

N

pelgrims kit (pelgrimspaspoort, St. Jacobsschelp, paklijst)

N

accommodatie (kleinschalig, op basis van 2 persoonskamer, single op aanvraag mits supplement)

N

ontbijt (avondmaal kost tussen rond de 15 euro)

N

deskundige begeleiding, elke avond is er een briefing bij het avondmaal

N

bij aankomst een oorkonde: de Fisterrana

N

maar vooral een unieke en fantastische ervaring die u nooit meer zult vergeten!

De groepen bestaan uit maximum tien personen, u kan socializen zo veel of zo weinig als wenst, sommige mensen vinden het fijn om in groep te wandelen, anderen doen het liever alleen. Het is uw keuze : want het is uw Camino!

Go Camino is een erkende reisprofessional aangesloten bij het VVR zodat u met u met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

 

 

Aantal overnachtingen: 7 Aantal km dat gewandeld wordt: 89 km

Prijs:  999 EUR

Reisdata:

aankomst Santiago (reisdag) 17/05/25, vertrek Santiago na het ontbijt op 24/05/25 (reisdag)

Fitness niveau: Iedereen met een goede basisconditie kan deelnemen aan deze tocht.

Exclusief in deze reis  Vluchten, aarzel niet om om alle reis-gerelateerde informatie bij mij op te vragen. Reisverzekering is voor eigen rekening, neem contact op met mij.

 

Meer informatie?

Waarom niet kennismaken op een van onze dagtochten?  https://go-camino.be/agenda/  Bekijk onze Start to Camino! reeks  https://www.via-elvira.com/start-to-camino/

 

Kennismaking met Go Camino

14 juli 2024: Via Yprensis van Diksmuide naar Ieper (25 km)

7 september 2024: Pelgrim terugkom-namiddag-IEDEREEN welkom,

cafetaria van Natuurpunt: Driepikkelstraat 34, 9030 Gent-14h30-18h00 

inclusief wandeling in de Bourgoyen

Tot staps?

Elvira

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.