logo Elvira

Single Camino

Op mijn eerste Camino in 2015 wandelde ik met een Hollandse vrijgezelle pelgrim. Tijdens haar tocht leerde ze een Zuid-Afrikaan kennen. Via vele lange gesprekken leerden ze elkaar beter kennen tijdens het wandelen. Twee jaar na hun pelgrimstocht zijn ze getrouwd. Zo zijn er allerlei verhalen van Camino koppels ♥

 

Pelgrimeren en daten, wat is het verschil?
Je hebt al snel diepere gesprekken
Je ontmoet veel verschillende wandelpartners
Je kijkt in dezelfde richting dus het delen gaat makkelijker
Je brengt intens veel tijd met de persoon door zodat een Camino te vergelijken valt met bijna een maand daten

j

Reisdata

  • wordt binnenkort aangekondigd

 

Dag 1: Sarria

U overnacht in de plaats Sarria. Sarria met zijn Keltische oorsprong was een belangrijk Middeleeuws centrum voor pelgrims vandaar de vele kloosters, kapellen en kerken. We genieten hier van onze eerste pelgrimsmaaltijd.

Dag 2: Sarria – Portomarin (22 km)

Van Sarria naar Portomarin wandelt u op mooie bospaden. Portomarin bevindt zich aan de de rivier de Miño. Eigenlijk is dit het nieuwe Portomarin. Het oude Portomarin is sinds 1963 verzonken in het water van de rivier de Miño door de bouw van de Belaresdam. Het oude Portomarin was tijdens de Middeleeuwen een erg belangrijk onderdeel van de Camino. Er was een grote brug en een ziekenhuis. Nu ligt alles dus onder water. In het najaar wordt de oude stad weer zichtbaar in verband met de daling van het water van de rivier. In verband met de bouw van de dam is de grote kerk – gebouwd in de 12e eeuw door de ridders van de Orde van San Juan van Jeruzalem – uit elkaar gehaald en steen voor steen opnieuw opgebouwd op de plaats waar hij nu staat in het nieuwe Portomarin.

Dag 3: Portomarin – Palas de Rei (24 km)

De wandeling begint vandaag klimmend richting Mt. San Antonio. Dit deel van de weg kruist de Ligonde bergketen. U wandelt langs mooie bospaden en  ziet schitterende panorama’s over de beboste heuvels.. Er zijn onderweg ook interessante kerken te bewonderen. De nacht brengen we door in het gezellige Palas de Rei.

Dag 4: Palas de Rei-Melide (14 km)

Vandaag een kortere etappe tussen de provincies Lugo en La Coruña. U wandelt naar Melide ook wel de hoofdstad van de pulpo (inktvis) genoemd.  Hier sluit de Camino aan op de Camino Primitivo. De tocht gaat langs de rivier de Catasol. Onderweg ziet u talrijke eucalyptus- en eikenbomen, zeer traditionele Galicische dorpen met veel boerderijen. De avond sluiten we af in een Pulperia.

Dag 5: Melide – Arzua (14 km)

U wandelt tussen de weilanden, eiken- en eucalyptusbomen. Ook passeert u kleine en traditionele dorpen. Het grootste deel van deze wandeling is op onverharde wegen. De wandeling is relatief gemakkelijk omdat die veel vlakke delen kent.  We vergeten natuurlijk niet van de Arzua kaas te proeven. Deze kaas in combinatie met de membrillo, een zoete gelatine-achtige spijs en een glaasje albariño is overheerlijk.

Dag 6: Arzua – Pedrouzo (19 km)

Vandaag de voorlaatste dag en ook een makkelijke route, het is daarom een goede manier om u voor te bereiden op het grote moment waarop u Santiago de Compostela bereikt!

Dag 7: Pedrouzo – Santiago de Compostela (19 km)

Vandaag de laatste kilometers voordat u bij uw eindbestemming aankomt: het Plaza del Obradoiro in Santiago de Compostela. Bij de Monte do Gozo kunt u voor het eerst de stad Santiago de Compostela aanschouwen en een glimp van de kathedraal zien. Last but not least bereikt u de ‘Plaza del Obradoiro’. Hier sluit u uw Camino af die is namelijk pas officieel als u het beeld van de apostel Santigo hebt aangeraakt/omhelst. Ook is er het ritueel van de Botafumeiro, het door de kerk zwaaien van het reuzegrote wierookvat. Voldaan met in ons bezit onze Compostela, sluiten we de avond af met een laatste gemeenschappelijke maaltijd en u overnacht in een prachtig verbouwd klooster tegenover de kathedraal van Santiago de Compostela.

 

 

¡Buen Camino!

Wat is inbegrepen?

N

vervoer van 1 stuk bagage tijdens de wandeling

N

pelgrims kit (pelgrimspaspoort, St. Jacobsschelp, paklijst)

N

accommodatie (kleinschalig, op basis van 2 tot 4 persoonskamers, single op aanvraag mits supplement)

N

ontbijt (avondmaal kost rond de 15 euro)

N

deskundige begeleiding, elke avond is er een briefing bij het avondmaal

N

bij aankomst in Santiago: een Compostela

N

Maar vooral een unieke en fantastische ervaring die u nooit meer zult vergeten!

De groepen bestaan uit maximum 10 personen: 5 mannen en 5 vrouwen.

Liefde op de Camino

Omdat we niet graag mensen in hokjes indelen, bent u van de generatie die:

– op het groot scherm ‘Dirty dancing’ ging kijken?
– weet wie ‘Blondie’ is?
– keek naar ‘Countdown’ en MTV?

Go Camino is een erkende reisprofessional aangesloten bij het VVR zodat u met u met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

Aantal overnachtingen: 7 nachten  Aantal km dat gewandeld wordt: 114.2 km  Prijs:  950 EUR

Fitness niveau: We raden we aan om enige conditie op te bouwen door regelmatig te gaan wandelen of joggen. Ook fietsen en zwemmen zijn een geschikte training. Go Camino organiseert ook oefentochten (Via Brabantica en Via Scaldea).

Exclusief in deze reis: Vluchten, aarzel niet om alle reis-gerelateerde informatie bij mij op te vragen. Ik help u graag hierbij. Reisverzekering is voor eigen rekening, neem contact op met mij.

Hoe het beste te reizen naar Sarria in Spanje:  Sarria is te bereiken in ongeveer 2.5 u met de bus (via Lugo) vanuit Santiago busstation.

“To arrive in Santiago like a young person, begin the Camino like an old man.”

Enkele sfeerbeelden:

Meer informatie?

Waarom niet kennismaken op een van onze dagtochten?  https://go-camino.be/agenda/  Bekijk onze Start to Camino! reeks  https://www.via-elvira.com/start-to-camino/

 

Kennismaking met Go Camino

14 juli 2024: Via Yprensis van Diksmuide naar Ieper (25 km)

7 september 2024: Pelgrim terugkom-namiddag-IEDEREEN welkom,

cafetaria van Natuurpunt: Driepikkelstraat 34, 9030 Gent-14h30-18h00 

inclusief wandeling in de Bourgoyen

Tot staps?

Elvira

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.