Speciale Think Pink editie!

Deze edite van de Camino Spiritual heeft een aantal extras.

  • Aangepast programma met kortere etappes
  • Dagelijkse yoga-sessies
  • 2022 speciaal Heilig jaar in Santiago

Ik begeleid u bij uw eerste stappen op weg naar Santiago de Compostela. Daarbij wandelen we langs een rustig en weinig belopen pad dat ook de pelgrims volgden., hier heerst een gunstig microklimaat. U komt langs de mooiste vissersdorpen en kloosters van Galicia. We wandelen langs wijngaarden, doorheen de prachtige natuur. Met een beetje geluk kunt u zelfs dolfijnen spotten op onze boottocht. We houden rekening met de mogelijkheden van elke afzonderlijke deelnemer.

In een Heilig Jaar kan een pelgrim een volle aflaat verdienen als hij door de heilige deur naar binnen gaat in de kathedraal, bovendien kunnen we misschien de botafumeiro in actie zien: het beroemde wierookvat door de kathedraal van Santiago de Compostela.

j

 

Afreis

  • tbc

Dag 1: Pontevedra

Bij aankomst in de stad Pontevedra, met zijn prachtig middeleeuws centrum, krijgt u de eerste stempel in uw pelgrimspaspoort bij het bezoek aan “Santuario da Peregrina”. Dit is een 18e eeuwe kapel in barokstijl waar u de pelgrim maagd kunt aanschouwen of de patroonheilige van deze stad. We sluiten de dag af op het mooiste plein van de stad: Plaza de la Leña.

Dag 2 : Pontevedra – Poio (8.2 km) – ↗98m↘81m

U verlaat Pontevedra via een brug  symbolisch versierd met sint-jacobsschelpen. U wandelt door wijngaarden, de beroemde Albariño wijnstreek en ziet citroen, sinaasappel en vijgenbomen. U kunt ook genieten van de heerlijke geur van de eucalyptusbomen. We overnachten in in een voormalig klooster, dat beschikt over een charmante binnenplaats en heeft een museum en een kapel en ligt in het  dorpje Poio.

Dag 3 : Poio – Armenteira (13.2 km) – ↗380m↘101m

Van Poio stapt u verder naar Combarro. Dit is een van de mooiste visserssteden van Galicia, met zijn smalle geplaveide straatjes. De plaats wordt gekenmerkt door het grote aantal traditionele “graanhuisjes” (horréos) die bij tientallen langs het water staan in de oude dorpskern en de vele kleine wijngaarden tussen de huizen aan de buitenrand van het dorp. Ze hebben iets fascinerend, iets magisch, zelfs iets sacraals.Via een bosrijk gebied komen we aan in het dorp van Armenteira, gekend voor zijn klooster. Het cisterciënzerklooster werd door de monikken verlaten in 1835 en verviel in ruine, maar het werd recent volledig gerenoveerd.

Dag 4 : Armenteira – Pontearnelas (12.9 km) – ↗0 m↘237m

Vandaag wandelt u langs een prachtig rivier van wel vijf km lang, namelijk de “Ruta de la piedra y del agua” met onderweg allerlei waterlopen en kleine oude watermolens. Tijdens de ochtendwandeling kunt u vooral proberen de stilte te ervaren. We zetten onze wandeling verder langs de rivier de Umia en genieten van de rust en stilte.

Dag 5 : Pontearnelas – Vilanova de Arousa (11.7 km) -↗129m↘115m

Via de wijngaarden en eucalyptusbossen komt u uiteindelijk aan op het strand van het vissersplaatsje Vilanova de Arousa waar u ook overnacht. Dit plaatsje is ook de geboorteplaats van de beroemde Spaanse schrijver Ramón María del Valle-Inclán y de la Peña Er kan daar ook een museum van de schrijver worden bezocht. U kunt genieten van de Galicische keuken.

Dag 6 : Vilanova de Arousa – A Picaraña (12 km) – ↗101m↘61m

Op de vijfde dag gunnen we onze voeten even wat rust en kunt u een bootreis maken van 1.5 uur; via de enige maritieme “Via Crucis” ter wereld. Tijdens die reis kunnen we 17 cruceros uit 1700 bewonderen en soms zelfs dolfijnen (de boottocht is begrepen in de prijs).  Van daar is het nog een paar km wandelen naar Padrón. U volgt dezelfde route als de overblijfselen van de Apostel op zijn reis naar Compostela  (zie het hoofdstuk geschiedenis op deze website). In de stad  Padrón bezoeken we de Iglesia de Santiago, onder het hoofdaltaar is de meerpaal te vinden, waar volgens de legende de boot heeft aangemeerd met het lichaam van de Apostel Santiago. Na de lunch wandelen we verder naar het dorp A Picaraña. In de avond kunt u de beroemde Padrón paprika’s proeven (pas op sommigen zijn zeer scherp!).

Dag 7 : A Picaraña – Santiago de Compostela (16 km) – ↗227m↘73m

Op de laatste dag kunt u de “tijd” nemen om aan te komen in Santiago. De Camino wordt officieel afgesloten door het beeld van de apostel Santigo aan te raken of omhelzen. Ook is er het ritueel van de Botafumeiro, het door de kerk zwaaien van het reuzegrote wierookvat. Voldaan sluiten we de avond af met een laatste gemeenschappelijke maaltijd. U overnacht in een prachtig verbouwd klooster tegenover de kathedraal van Santiago de Compostela.

Ook  kunt u het pelgrimmuseum bezoeken of een rondleiding over het dak van de kathedraal van Santiago de Compostela maken (niet inbegrepen bij de prijs). Een wandeling door de smalle straten van Santiago de Compostela is ook zeer de moeite waard.  Een heerlijk stukje Santiago taart eten of de heerlijke Galiciaanse keuken is natuurlijk ook niet te versmaden.

 

¡Buen Camino!

Wat is inbegrepen?

N

vervoer van 1 stuk bagage (15kg) tijdens de wandeling 

N

pelgrims kit (pelgrimspaspoort, sint-jakobsschelp, paklijst)

N

accommodatie (kleinschalig, op basis van 2 persoonskamer, single op aanvraag mits supplement)

N

maaltijden: ontbijt (avondeten rond de 15 euro)

N

deskundige begeleiding, elke avond is er een briefing bij het avondmaal

N

dagelijkse yoga sessies op spirituele plekken

N

boottocht

N

transfers tijdens de tocht naar hotel

N

met deze tocht kunt u deelnemen aan het programma om fondsen te verwerven voor Think Pink.

De groep bestaan uit maximum 20 personen. Ben jij er een van?  U kan socializen zo veel of zo weinig als wenst, sommige mensen vinden het fijn om in groep te wandelen, anderen doen het liever alleen. Het is uw keuze : want het is uw Camino!

Go Camino is een erkende reisprofessional aangesloten bij het VVR zodat u met u met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

 

Aantal overnachtingen: 7 nachten
Aantal km dat gewandeld wordt: 74 km

Prijs: 1095 EUR

Deze tocht wordt volledig begeleid uit Brussel

Fitness niveau:

Iedereen met een redelijke basisconditie kan deelnemen aan deze tocht.

Exclusief in deze reis: vluchten, reisverzekering is voor eigen rekening, neem contact op met mij.

 

“To arrive in Santiago like a young person, begin the Camino like an old man.”

Meer informatie?

Waarom niet kennismaken op een van onze dagtochten?  https://go-camino.be/agenda/  Bekijk onze Start to Camino! reeks  https://www.via-elvira.com/start-to-camino/

 

Kennismaking met Go Camino

14 juli 2024: Via Yprensis van Diksmuide naar Ieper (25 km)

7 september 2024: Pelgrim terugkom-namiddag-IEDEREEN welkom,

cafetaria van Natuurpunt: Driepikkelstraat 34, 9030 Gent-14h30-18h00 

inclusief wandeling in de Bourgoyen

Tot staps?

Elvira

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.