De gezelligheid van de stad Dublin, de stad die omringd  wordt door de groene heuvels van de Wicklow mountains. De prachtige kustlijn van Howth. Ik was op slag verliefd toen ik hier voor de eerste keer aankwam en heb het geluk gehad om hier op dit groene eiland 1.5 jaar te mogen vertoeven.  Toen heb ik ondervonden dat dit  absoluut één van de mooiste wandelbestemmingen is binnen Europa.

Goed om te weten, op deze pelgrimstocht kunnen we een certificaat bekomen de Celtic Camino en moet er slechts 75 km in Spanje gewandeld worden om een Compostela te behalen. De kathedraal van Santiago heeft ingestemd met het verlenen van een Compostela aan pelgrims die een afstand van 75 km op de ‘Camino Inglés’ afleggen in Spanje. Dit zolang ze al een gecertificeerde 25 km-bedevaart hebben voltooid in Ierland.

“May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face.”-Irish blessing.

Dag 1: aankomst Dublin

We vertrekken samen vanuit Brussels airport. We logeren in hartje Dublin. Op de eerste dag verkennen we de stad met onder meer een bezoek aan het beroemde Trinity College, de oudste universiteit van Dublin, het standbeeld van Molly MaloneSt. Stephen’s Green park. We wandelen langs Merrion Square waar we een aantal schitterende Georgiaanse huizen uit de 18e eeuw met vrolijk gekleurde voordeuren kunnen terugvinden. We dineren in een traditionele pub in het centrum van de stad waar een Guinness en live muziek niet mogen ontbreken.

Dag 2 : Bray naar Dalkey: 11km

Vandaag starten we onze ‘Celtic Camino’ in Bray, ten zuiden van Dublin. Hier kunnen we al onze eerste stempel ophalen voor ons pelgrimspaspoort in een gezellig koffiehuisje aan de promenade. We vinden er veel mooie huizen in Victoriaanse stijl in verschillende kleuren terug. Na 3 km bereiken we de St. James’ s Church in Crinken, deze mooie kerk dateert uit 1840. We halen hier onze tweede stempel. We vervolgen onze tocht verder langs het mooie Shanganagh Park om dan terug langs de mooie kustlijn te wandelen (bij goed weer lunchen we aan de zee). We komen aan in het mondaine Killiney, de woonplaats van onder meer Bono en Enya. We vergeten niet om Killiney Hill te beklimmen. Aan de top is er ‘The Obelisk’ en ‘The Pyramid’ (ook wel de “Wishing Stone” genoemd). Deze twee liggen dicht bij elkaar. Vanaf deze twee punten heb je prachtig uitzicht over de Ierse kust. We wandelen verder richting Dalkey: een badplaats ten zuiden van de stad. De rijke geschiedenis van Dalkey staat vooraan met een kerk uit de 10e eeuw en twee Normandische kastelen direct aan de hoofdstraat met zijn gezellige pubs.

Dag 3 : Dalkey-St James Church: 19.4 km

Vandaag wandelen we verder vanuit Dalkey richting de James Joyce toren waar we de eerste stempel van de dag kunnen halen. Deze toren is bekend omdat het meesterwerk Ulysses begint met een scène in de toren. We hebben tijd om even rond te kijken in het museum. We wandelen verder langs Sandycove beach, via Blackrock Park en de Merrion Gates  om steeds dichter bij het centrum van Dublin te komen. Via Hanover Quay komen we langs het Famine Memorial en Custom House en het Trinity College. Uiteindelijk bereiken we Christ Church Cathedral, oorspronkelijk een Viking kerk en is bijna 1000 jaar oud. Deze kathedraal werd gesticht rond 1028 en is het spirituele hart van Dublin. Het is ook een van de topattracties van Ierland en een pelgrimsoord door de eeuwen heen. We krijgen hier uiteraard ook een fantastische stempel. Alvorens onze eindbestemming te bereiken vergeten we niet in de Guinness bier brouwerij , de officiële St. James’ Gate brewery, een stempel te halen. De allerlaatste stempel halen we bij de Irish Camino Society naast de St. James kerk. De katholieke St James kerk dateert van 1770, heeft een kapel voor de pelgrims. De mensen van de Camino Society Ireland  reiken onze Celtic Camino uit!

Dag 4 : transfer van Dublin naar de Wicklow Mountains

Vandaag verlaten we Dublin en rijden we naar het pittoreske Glendalough op ongeveer 50 km van Dublin. De kloosterstad Glendalough, voor velen is dit een oeroude pelgrimsoord, is gelegen tussen watervallen en imposante eikenbossen.
Glendalough betekent in het Iers ‘de vallei van de twee meren’ en geeft al aan wat u hier kunt vinden. De Upper- en Lower-meren. We logeren in een Glamping-site, een familiebedrijf. De familie woont al meerdere generaties in de Wicklow mountains. De Glamping-site maakt deel uit van een 21 hectare grote boerderij waar een kudde Shropshire-schapen van zeldzame rassen door de familie wordt gehouden. Wilde herten grazen  in de nabijheid.
De comfortabele pods/huisjes (zie filmpje onder) zijn gebaseerd op 2 personen. De pods hebben een prachtig uitzicht. Sanitair bevindt zich in kraaknette gemeenschappelijke ruimtes.

Dag 5 : Glendalough

Glendalough ligt in een vallei in het Wicklow Mountains National Park en heeft een rijke en fascinerende geschiedenis. Vanaf het moment dat St. Kevin daar als kluizenaar begon te wonen, door de bouw van de kloosterkerk en tot de moderne tijd. De ronde toren in Glendalough is iconisch en moeilijk te missen omdat het een van de weinige complete gebouwen is. Nadat we Glendalough bezocht hebben en daar hebben geluncht is het tijd voor een wandeling rondom het meerEr zijn wandelingen van verschillende niveaus: van een gemakkelijk rondje lopen rond het “Lower Lake” naar het “Upper Lake” of via een vlonderpad en een groene route door het bos. 

Dag 6 : Glendalough naar Dublin met bezoek aan Howth

Vandaag verlaten we Glendalough en keren terug naar Dublin. In de namiddag staat er een bezoek op het programma aan het schiereiland Howth, net iets buiten de stad van Dublin. We wandelen langs hoge kliffen, waar de Ierse kust natuurlijk om bekend staat. We sluiten deze fantastische week af met een traditionele fish en chips in een pub in het vissersdorpje Howth.

Dag 7 : Terugreis van Dublin naar Brussel

Afhankelijk van het tijdstip van onze vlucht is er nog wat tijd om rond te kijken in de stad. Deze laatste dag begeleid ik u terug naar Brussel. tá súil agam tú a fheiceáil ar ais zoals we in het Iers zeggen!

¡Buen Camino!

Wat is inbegrepen?

 
N

pelgrims kit: pelgrimspaspoort, Celtic Compostela, St. Jacobsschelp, paklijst

N

6 nachten accommodatie: in hartje Dublin en Glaming in Glendalough

N

maaltijden: Iers ontbijt 

N

alle transfers naar startpunt van de wandelingen tijdens de Celtic Camino, transfer naar Glendelough en Howth.

N
deskundige begeleiding, elke avond is er een briefing bij het avondmaal
N
maar vooral een unieke en fantastische ervaring die u nooit meer zult vergeten!

De groepen bestaan uit maximum tien personen, u kan socializen zo veel of zo weinig als wenst, sommige mensen vinden het fijn om in groep te wandelen, anderen doen het liever alleen. Het is uw keuze : want het is uw Camino! 

Go Camino is een erkende reisprofessional aangesloten bij het VVR zodat u met u met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

Aantal overnachtingen: 6 nachten

Prijs:  

Reisdata: tbc

Fitness niveau:

Iedereen met een redelijke basisconditie kan deelnemen aan deze tocht.

Exclusief in deze reis: vluchten,  aarzel niet om alle reis-gerelateerde informatie bij mij op te vragen. Hoe vroeger men boekt, hoe scherper de prijzen.
Reisverzekering is voor eigen rekening, neem contact op met mij.

“To arrive in Santiago like a young person, begin the Camino like an old man.”

Meer informatie?

Waarom niet kennismaken op een van onze dagtochten?  https://go-camino.be/agenda/  Bekijk onze Start to Camino! reeks  https://www.via-elvira.com/start-to-camino/

 

Kennismaking met Go Camino

14 juli 2024: Via Yprensis van Diksmuide naar Ieper (25 km)

7 september 2024: Pelgrim terugkom-namiddag-IEDEREEN welkom,

cafetaria van Natuurpunt: Driepikkelstraat 34, 9030 Gent-14h30-18h00 

inclusief wandeling in de Bourgoyen

Tot staps?

Elvira

 

Waar wacht je nog op?

All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.