Een (h)eerlijke & inspirerende start van jouw nieuwe jaar!

Heb jij goede voornemens? Wil je al langer dingen als gezond(er) leven, meer bewegen, minder stress, meer rust en tijd voor jezelf? Dan is deze Wandel Yoga Retraite zeker iets voor jou! Want dit weekend biedt alles om het nieuwe jaar fris en vol nieuwe energie te starten: pelgrimeren, yoga, meditatie & bezinning en ‘me-time’.

Inspannen, bewegen, is belangrijk en goed voor de fysieke en mentale conditie. Ontspannen is zéker zo belangrijk voor een gezond lijf en een blij gevoel. Om in harmonie te blijven met jezelf, heb je beide nodig: Yin/Yang. De combinatie van wandelen en yoga is ideaal om jouw balans te vinden. De prachtige, inspirerende omgeving, gezonde biologische maaltijden, inspannende en ontspannende activiteiten helpen je daarbij. Met een bijzondere, magische Labyrint Meditatie op zaterdagavond: “Je gaat het labyrint in met jouw vraag, je komt eruit met het antwoord.”

Neem tijd voor jezelf, laad jezelf op, zowel lichamelijk als geestelijk. Uitgerust en energiek het nieuwe jaar tegemoet! Wij kunnen bijna niet wachten! Ga je mee? 😊

 

 

j

Reisdata

 

 • vrijdag 22 -zondag 24 januari 2021

Programma retraite:

Vrijdag 22 januari:
16:30 – 18:00 Ontvangst & kennismaking
18:30 – 19:30 Diner in het klooster, gevolgd door infosessie
20:45 – 21:30 Yoga for Better Sleep

Zaterdag 23 januari:
07:30 Yin/Yang Yoga of bezinning in de kapel
08:00 Ontbijt in het klooster
(Transfer naar beginpunt dagwandeling)
10:00 Wandeling Walk of Wisdom (11km)
17:00 Yin Yoga en/of 18:00 bezinning in de kapel
18:30- 19:30 Diner in het klooster
20:00 – 22:30 Labyrint meditatie (onder begeleiding, met inleiding & afsluiting)

Zondag 24 januari:
07:30 Bezinning in de kapel
08:00 – 9:00 Ontbijt
09:00 – 09:45 Yin/Yang Yoga
10:30 Stiltewandeling Walk of Wisdom (10km)
14:00 Transfer terug naar het klooster

Goed om te weten:

– Activiteiten zijn voor alle niveaus toegankelijk en op eigen tempo (aanpassingen mogelijk)
– Zowel Yin (rustig, zacht, ontspannend) als Yang (kracht, souplesse, balans) yoga sessies
– Gediplomeerde docente met aandacht voor body & mind/soul
– Je ontvangt nog een handige paklijst voor je koffer **

Kamp je met een blessure of een ander soort beperking? Dieetwensen en/of allergieën? Meld het op voorhand. Je informatie wordt uiteraard discreet behandeld.

** Yoga: (sport)matje, losse makkelijk zittende kleding, warme sokken, een (fleece)dekentje, een (groot) kussensloop. Ben je in het bezit van een meditatiekussen of bolster, breng die gerust mee.

Wat is inbegrepen?

N
Een ideale mix van inspanning en ontspanning en tijd voor jezelf
N
Bewandel de Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimstocht (2 etappes à 10km)
N
Activerende yoga in de ochtend, ontspannende yoga in de namiddag/avond
N
Magische Labyrint Meditatie bij kaarslicht (begeleid)
N
Gezonde maaltijden, bereid met biologische groenten uit de klooster-moes-tuin (excl. drank)
N
Smakelijk lunchpakket voor onderweg
N
Verblijf en overnachtingen bij Emmaus klooster te Velp (individuele kamers)
N
Bezinningsmomenten in de sfeervolle kapel (ochtend en avond)
N
Verbinding met jezelf, body & mind
N
Transfers op zaterdag en zondag (i.v.m. wandeling)
Maximum 10 deelnemers

Go Camino is aangesloten bij het Garantiefonds reizen zodat u met u met een gerust hart op pelgrimstocht kan vertrekken.

 

Prijs: 350 euro per persoon

Fitness niveau:  

 • Exclusief in deze reis:
  Eigen vervoer naar Velp
  Persoonlijke uitgaven
  Persoonlijke reisverzekering (annulatie en reisverzekering)
  •  

    

    

    

  Wie is Saskia?

  Saskia Overweel
  Saskia is Nederlandse, geboren en getogen in Dordrecht, werkzaam in marketing en communicatie.

  Daarnaast houdt ze van bewegen: wandelen, ballet, zwemmen… ook beoefent ze al ruim 16 jaar yoga, zowel de krachtige, fysieke (Yang) als de zachte, helende (Yin) vorm, en is ze zelf inmiddels gecertificeerd Yin-Yang docente.
  Zoals ieder leven heeft dat van Saskia ook ups en downs gekend. Yoga heeft een grote rol gespeeld voor haar, om daarmee om te gaan, en zelfs geholpen grote obstakels te overwinnen.
  Haar grote wens /droom is om, met haar (levens)ervaringen, een actieve, ondersteunende rol te vervullen in het leven van anderen. Hen te helpen in hun herstel en te begeleiden op hun pad naar een betere/goede toekomst. Uiteraard liefst met behulp van yoga en bewegen.

  Wie is Elvira?

  Elvira is een avonturier ‘pur sang’.

  Ze bezocht maar liefst 65 landen, spreekt vloeiend 5 talen en verloor in 2015 haar hart op de Camino de Compostella. Ze wandelde ondertussen meer dan 30 camino’s. Die tocht vanuit Frankrijk was voor haar een kantelpunt. Het effect van de tocht heeft haar diep geraakt. Het fysieke proces van het lange-afstand-lopen, de mentale rust, het buiten zijn, in verbinding met de wereld om je heen, al die prachtige en waardevolle ontmoetingen, het inzicht in wat echt belangrijk is en daardoor relativeren, de ongelooflijke kracht van je lichaam en geest en de balans tussen beide.

  Ze stapte uit de ratrace en begon met ‘Go Camino’. Met Go Camino stapt ze met groepen via verschillende wegen naar Compostella.

  Elvira is je ideale gids tijdens deze tocht die je ‘ontzorgt’ van praktische en organisatorische beslommeringen en je inspireert door haar vele reisverhalen.

  Elvira en Saskia leerden elkaar kennen tijdens een Camino Spiritual in 2019, die Saskia liep samen met vrienden uit België, waar ze bijna 9 jaar heeft gewoond (Aalst). Beide zagen ze direct de prachtige combinatie die wandelen en yoga is en hebben de handen ineen geslagen met dit heerlijke weekendprogramma tot gevolg..

  Waar wacht je nog op?

  All text and images © Copyright Go Camino and Elvira Rog.
  The Go Camino logo, "Go Camino", "Digital Detox Camino", "Friese Camino" , "Camino Vino", "Camino Original" and "Camino Spiritual" are trademarks and/or service marks and/or registered trademarks of Go Camino and Elvira Rog in the Benelux and/or Spain and/or other countries.