Heimwee naar deze lekkere soep die vaak op het pelgrimsmenu staat? Lees hier hoe je de Caldo Gallego zelf klaarmaakt.
Benodigdheden:
– biefstuk
– olijfolie, ongeveer 2 eetlepels
– aardappelen
– boerenkool
Doe de olijfolie in een zware pan.
Bak het vlees aan beide kanten goed bruin.
Vlees goed laten afkoelen op een bord.
Voeg wat versnipperde ui aan toe.
Voeg nu wat gehakte knoflook toe (ongeveer 3 teentjes).
Voeg wat peper en zout toe en doe het vlees terug in de pan.
Bedekken met ongeveer 2 centimeter water.
Breng aan de kook en laat sudderen (afgedekt) tot het vlees uit elkaar begint te vallen.
Als het vlees zacht is, voeg je wat gehakte aardappelen toe (ongeveer 4 grote aardappelen in blokjes).
Terwijl de aardappelen koken, maak je je boerenkool klaar.
Was de boerenkool.
Snij met een vlijmscherp mes de bundel in hele dunne snippers.
Als de aardappelen gaar zijn, voeg de boerenkool toe.
Laat het ongeveer 15 minuten stomen en roer dan de boerenkool erdoor.
Kook nog 10 minuten op laag vuur.
Serveer met dikke sneden brood.
¡Buen provecho!