Op zoek naar de hemel: Hans Peter Roel
Een spirituele reis door drie landen. Eva van Berkel is nog maar zeven jaar oud als haar vader komt te overlijden. Op zijn sterfbed belooft hij in de hemel op Eva te wachten. Deze belofte is de reden van haar zoektocht. Eva gaat op reis om de hemel op aarde te ontdekken. In het Verre Oosten leert ze mediteren en krijgt ze inzicht in oude wijsheden. Op haar pelgrimage naar Santiago de Compostela leert ze om haar rugzakje leeg te houden.De reis naar binnen is de mooiste reis die je kunt maken.

Camino: Graeme Simsion Anne Buist
De Amerikaanse kunstenares Zoë en de Engelse ontwerper Martin zijn beiden in het schilderachtige Cluny, Frankrijk. Om een nieuwe start te maken, gaan ze – alleen – de lange weg afleggen die van Cluny naar Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje leidt, over de beroemde Camino de Santiago, de pelgrimsroute van Sint-Jakob. Ze kijken ernaar uit om in de voetsporen van de pelgrims te stappen die hun al eeuwen voorgaan op de Camino. Er wordt gezegd dat de Camino je verandert. Hij geeft je de kans een nieuwe versie van jezelf te vinden. Maar kunnen deze twee heel verschillende mensen ook elkaar vinden?

Ik ben er even niet: Hape Kerkeling
De auteur, in Duitsland bekend als entertainer, cabaretier en tv-presentator, doet in dit boek verslag van zijn voettocht en bedevaart vanaf de Frans-Spaanse grens naar Santiago de Compostela. In 2001 stopt hij even met zijn werk in verband met gezondheidsproblemen en maakt de tocht van circa 800 kilometer in zes weken.

De pelgrimstocht naar Santiago: Paulo Coelho                                                                                                                                                         De pelgrimstocht naar Santiago is het verhaal van Paulo Coelho’s reis langs de legendarische pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, op zoek naar oude wijsheid. De pelgrimstocht naar Santiago wijst hij ons de weg naar de kennis en wijsheid die wij allemaal in ons dragen.

Wild: Cheryl Strayed
Wild is een krachtig memoir van Cheryl Strayed waarin ze verteld over haar lange en barre voettocht over de PCT (Pacific Crest Trail). Gewikkeld in een mantel van diepe rouw over het overlijden van haar moeder probeert ze zichzelf terug te vinden in de 1700 km die ze besluit te lopen met een overbeladen rugzak.

Bente van de Wouw: Onderweg
Bente van de Wouw had niet verwacht alleen en onvoorbereid aan het startpunt van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela te staan. Maar zo waren er wel meer dingen in haar leven gebeurd die ze niet had zien aankomen. De burn-out was een verrassing voor haar, net als de lege kledingkast van haar jeugdliefde in hun huis. De donkerte in zichzelf had ze niet zien aankomen, en dat het licht langzaam weer ging branden al helemaal niet. Tijdens de prachtig omschreven, loodzware voettocht van 800 kilometer door Spanje op de Camino Francés leert ze haar angst te omarmen.

De Camino: Anya Niewierra
Het is precies een jaar geleden dat Lottes man onverwacht zelfmoord pleegde tijdens het
wandelen van de Camino. Emil had als vluchteling uit Bosnië en Herzegovina een moeilijke
jeugd, maar toch zou hij nooit zelfmoord plegen. Emil was een geweldige vader, was dol op zijn
vrouw en gefocust op zijn werk. Lotte besluit exact dezelfde route te lopen, in de hoop erachter
te komen wat hem tot deze beslissing dreef. Maar dan ontdekt ze dat Emil helemaal niet is wie
hij altijd beweerde te zijn… een gruwelijk geheim uit het verleden dient zich aan.