Spaanse tortilla

Oorsprong?

De tortilla stamt uit de tijd van de Spaanse overheersing in Amerika (16 e eeuw). De aardappel werd naar Europa gebracht door de Spaanse ontdekkingsreizigers. De toevoeging aan geklutste eieren aan aardappels wordt gezien als een toevoeging om het ei gerecht zwaarder te maken, dit voor de militairen in die tijd.

Het recept zelf:

Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden. De ui fijn snijden. De pan verhitten met een scheut olijfolie en de aardappels bakken gedurende 12 minuten. Voeg als laatste de ui toe.

De eieren los klutsen en voeg wat peper en zout toe. Voeg de aardappelen toe bij het eiermengsel. Giet daarna het eiermengsel weer terug de pan in. Bak daarna de aardappeltortilla in ongeveer 8 min gaar op een laag vuur.

Daarna de tortilla los maken en op een bord laten glijden. Keer daarna de aardappeltortilla om in de pan en bak ook deze zijde in 5 minuten gaar.

Serveren met een lekkere salade en stokbrood.

buen provecho