Pelgrim in de kijker

Faisal groeide op in Texas maar verhuisde al snel naar de westkust. Zijn thuisbasis was voornamelijk verdeeld over de San Francisco Bay Area en Seattle. In 2017 verkocht hij zijn huis, deed hij de meeste van zijn materiële bezittingen weg en begon hij een nomadische levensstijl te leiden. Hij hoopte er gaandeweg achter te komen wat het belangrijkste is in het leven.

In april 2019 heb ik Faisal ontmoet op de Camino Primitivo/Original. Hij was toen aan het oefenen voor zijn lange afstandswandeling ‘The Pacific Crest trail’. Dit is een route van maar liefst 4265 kilometer, met als startpunt de Mexicaanse grens en als eindpunt de grens met Canada. Het pad doorkuist Amerika langs 25 nationale bossen, 6 nationale parken en 48 beschermde wildernisgebieden. De meeste mensen hebben gemiddeld 5 maanden nodig om deze afstand te overbruggen.

Faisal had al verschillende Camino’s gewandeld: de Camino Francés was zijn allereerste in 2017. Daarna koos hij nog voor de Camino Portugués, Camino del Norte, Camino Inglés, Camino Primitivo en een stukje van de Via de la Plata net voor Covid-19 uitbrak.
Hij vindt het vast niet erg dat ik hem – mezelf incluis – bij de Camino-holics reken!

Deze korte video van 2 minuten maakte Faisal onderweg. Het is een compilatie van clips van 1 seconde van bijna elke dag op zijn ‘Pacif Crest Trail’.
https://youtu.be/LxEI_1IYpyo
Je kan Faisal volgen op: https://www.instagram.com/faisalb__/

Faisal heeft al 47 landen bezocht. Zijn droom is om ooit in 100 landen te gast te mogen zijn.

Buen Camino Faisal