Pelgrim in de kijker
Op de Fiets en Wandelbeurs te Gent, maakte ik, begin dit jaar, kennis met Sabrina. Ze vroeg me of ze ook een pelgrimstocht kon koppelen aan een goed doel. Natuurlijk is dat mogelijk!

Enkele weken later schreef ze zich in voor de “Start to Camino” wandelreeks. Tijdens die 5 zondagen vertelde ze me ronduit over vzw Demiclowns die haar nauw aan het hart ligt. Dit is een jong, sociaal-maatschappelijke vereniging zonder winstoogmerk die psychische zorg aanbiedt voor personen met dementie en hun omgeving.
Toneel spelen zat al in haar genen, maar ze volgde hiervoor nog opleiding. Sabrina’s clownsnaam is Moesjke https://moesjke-be.webnode.nl/

Al in 2018 werd haar droom concreter: ze zou een wandeltocht maken voor een goed doel, van Itterbeek naar Scherpenheuvel. Tijdens deze 4-daagse staptocht verzamelde ze het bewonderenswaardige bedrag van 1073€ voor haar geliefde vzw Demiclowns.

Na Scherpenheuvel nu dus naar Santiago!

De sfeer, de regio, verschillende dagen onderweg zijn en toevallige ontmoetingen met andere pelgrims tijdens de Camino (op weg naar Santiago) spreken haar enorm aan.

Maar vooral wil ze, na enkele turbulente jaren, graag tot haarzelf komen en genieten van de natuur. Vertragen staat op haar verlanglijstje.

In mei volgend jaar zal ze de Camino Spiritual wandelen en dit, net zoals de tocht naar Scherpenheuvel, opnieuw voor haar geliefde vzw.

Momenteel werkt Sabrina als animator in WZC (woonzorgcentrum) Koning Albert in Dilbeek en als contactclown Moesjke. Meer informatie over vzw Demiclowns kun je lezen op: http://www.demiclowns.be

Buen Camino Sabrina