Pauzeer echter nooit te lang
Want daardoor word je alleen maar stijf en weer in een lekker wandelritme komen, wordt alleen maar lastiger naarmate je je pauze langer laat duren.
Ga niet op een koude grond zitten
Je krijgt het namelijk veel sneller koud bovendien kunnen er op en in de grond allerlei beestjes zitten. Teken kruipen makkelijk vanuit het gras naar een warm plekje op je lichaam, oppassen geblazen.
Schoenen aan of uit?
Voor de ene wandelaar is het ‘not done’ om tijdens je pauze je schoenen uit te doen. Je voeten kunnen dan ineens opzwellen. Maar langs de andere kant, kan het soms ook geen kwaad om je zweterige wandelsokken even te verschonen voor een droog en nieuw paar. Er is dan een verminderde kans op blaren.
Voeten in de lucht
Soms is het fijn om even met de voeten omhoog te gaan zitten of liggen. Dan kan al het vocht dat in je benen is gezakt, weer terug zakken naar de plek waar het vandaan kwam. Je kan bijvoorbeeld even je voeten tegen een boom of rots zetten.
Natte voeten
Als het warm weer is, is het heerlijk om de verhitte voeten te laten afkoelen in een riviertje. Maar pas op, de huid van je voeten wordt hier ook week met een groter risico op blaren. Je voeten moeten weer goed droog zijn als je verder gaat. Misschien is het een beter idee om dit te bewaren voor het einde van de dag?
Elvira, dochter van een Belgische moeder en Nederlandse vader, bezocht 65 landen, werkte en woonde in verschillende landen, en spreekt vijf talen. Haar meest bijzondere ervaring was de Camino naar Santiago de Compostela in 2015, een tocht die haar leven veranderde. De reis bood haar mentale rust, verbinding met de natuur, en inzichten in wat écht belangrijk is. Het bracht haar dichter bij de essentie van het leven en gaf haar balans. Met haar kennis en ervaring inspireert ze met Go Camino anderen om deze bijzondere reis te maken.