Vandaag wandelen we van El Acebo tot Ponferrada, een afstand van 15,7 km. Het is wederom een prachtige lentedag met temperaturen boven de 20 graden.

Bij onze afdaling in El Acebo worden we ’s ochtends opgeschrikt door een groot hert dat nog maar net kan wegspringen. Verder worden we achtervolgd door 6 honden tot het volgende dorp.

Iedereen doet zijn camino op zijn eigen manier :

Niet steeds de gemakkelijkste weg…

 

Antje en Elke, 2 Duitse pelgrims wandelen met hun honden Bailey en Nero naar Santiago.

Nero heeft net als alle pelgrims een St Jacobsschelp.

 

In het dorpje Molinaseca steken we via een prachtig gerestaureerde romaanse brug de Rio Meruelo over. Pal rechts van de brug drinken we in een bar een kop  koffie en blijkbaar heeft oud Koning Juan Carlos van Spanje hier ooit ook eens als pelgrim de brug overgestoken.

  

We wandelen verder richting Ponferrada, de tweede stad van de Spaanse provincie León met 68.000 inwoners. Een mooie tocht tussen het Cantabrisch randgebergte en de Montes de León. Als verdedigingswerk maakte het deel uit van een hele reeks kastelen die de Tempeliers langs de Camino de Santiago hadden gebouwd ter bescherming van de pelgrims. Het fort dateert uit de 13e eeuw en is gebouwd op de fundamenten van een Romeinse vesting en ligt pal op de pelgrimsroute.